FTC, İstenmeyen Abonelikleri İptal Etmeyi Kolaylaştıran Kuralı Sonlandırdı – Gazete İstanbul

FTC, İstenmeyen Abonelikleri İptal Etmeyi Kolaylaştıran Kuralı Sonlandırdı – Gazete İstanbul


FTC, İstenmeyen Abonelikleri İptal Etmeyi Kolaylaştıran Kuralı Sonlandırdı – Gazete İstanbul

Şirketler yakında, tüketicileri istemedikleri hizmetler için ödeme yapmaya kilitleyen yağmacı iş uygulamalarına son vermeyi amaçlayan yeni Federal Ticaret Komisyonu kuralı uyarınca aboneliğe kaydolmayı yaptıkları kadar aboneliği iptal etmeyi de kolaylaştırmak zorunda kalacaklar.

Çevrimiçi bir hesaba kaydolursanız, şirketin aboneliği çevrimiçi olarak iptal etmenin basit bir yolunu sunması gerekir. Şahsen kaydolursanız, şahsen veya telefonla iptal etmenize izin verilmelidir. Ek olarak, kural şirketlerin abonelere neye kaydoldukları hakkında açık ve doğru bilgiler vermesini ve onları negatif seçenek özelliğine kaydetmeden önce onay almalarını gerektirir; bu, müşterinin bir hizmet için kaydolduğu ve aksi takdirde sürekli olarak ücretlendirildiği bir abonelik modelidir. aboneliği reddetmek için ek (genellikle gizli) adımlar atın.

FTC Başkanı Lina Khan yaptığı açıklamada, “İşletmeler çoğu zaman insanları sırf aboneliği iptal etmek için sonsuz engelden atlamaya zorluyor” dedi. “FTC’nin kuralı bu hile ve tuzaklara son verecek ve Amerikalıların zamandan ve paradan tasarruf etmesini sağlayacak. Hiç kimse artık istemediği bir hizmet için ödeme yapmak zorunda kalmamalı.”

FTC yeni kuralı 3-2 oyla onayladı. Ajansın daha önceki kural taslaklarından, satıcıların müşterilere yıllık olarak abonelikten çıkma yeteneklerini hatırlatma zorunluluğu ve satıcıların, onları ikna etmek için ek anlaşmalar teklif etmeden önce müşterilerin onayını alma zorunluluğu da dahil olmak üzere çeşitli hükümler çıkarıldı. abonelikte kalın. Yeni kuralın hükümlerinin çoğu, Federal Kayıt’ta yayınlandıktan 180 gün sonra yürürlüğe girecek.

Yeni kuralı ortadan kaldırmak isteyen iş grupları, aboneliklerini iptal edemeyen müşterilerden çok az şikayet aldıklarını ve internet sitelerine basit bir tıkla-iptal özelliği eklemenin, müşterilerin istedikleri hizmetleri yanlışlıkla iptal etmelerine yol açacağını savundu. Ancak yeni kurala ilişkin duyurusunda FTC, iptal edilmesi zor aboneliklerle ilgili aldığı şikayetlerin sayısının 2021’de günde ortalama 42’den 2024’te günde 70’e yükseleceğini söyledi.

Geçtiğimiz birkaç yılda ajans, yağmacı abonelik hizmetleri yürüttüğü için birçok önde gelen teknoloji şirketine de dava açtı. Amazon’un milyonlarca insanı Amazon Prime’a kaydolmaları için “kandırdığını” ve ardından bu aboneliklerin iptalini zorlaştırmak için koyu desenler kullandığını iddia etti. FTC aynı zamanda sanık Adobe, hizmetlerini iptal etmeyi zorlaştırıyor ve iptal ettiklerinde müşterilerden tahsil ettiği erken fesih ücretleri hakkındaki bilgileri saklıyor.

Kaynak

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr etr