Breaking
17 Oct 2024, Thu

Bütçede veraset vergisi artışı bekleniyor – Gazete İstanbul

Bütçede veraset vergisi artışı bekleniyor – Gazete İstanbul


Bütçede veraset vergisi artışı bekleniyor – Gazete İstanbul

Birkaç haftadır üst düzey hükümet rakamları, işverenlerin ödediği Ulusal Sigorta tutarında artış olacağını güçlü bir şekilde ima ediyor.

Genel seçim öncesi İşçi Partisi manifestosunda, “İşçi Partisi, çalışanlar üzerindeki vergileri artırmayacak, bu nedenle Ulusal Sigortayı, Gelir Vergisi’nin temel, yüksek veya ek oranlarını veya KDV’yi artırmayacağız” deniyordu.

Bu, daha fazla vergi geliri elde etme seçeneklerini büyük ölçüde sınırlıyor.

Ancak bakanlar, işverenlere Ulusal Sigorta uygulayarak, verdikleri sözlerin lafzını olmasa da ruhunu genişletmeye istekli görünüyorlar; işverenlerden bazıları (küçük işletmeler) muhtemelen kendilerini çalışan insanlar olarak görüyor.

Şansölye’nin, hükümetin ne zaman borç alabileceğine ilişkin kendi kendine uyguladığı kuralları değiştirerek kendisine ekstra nefes alma alanı sağlaması bekleniyor ve bazı hükümet birimlerine bütçelerinin istediklerinden daha düşük olacağını söyledi.

İşçi Partisi’nden bir kaynak, harcamalara ilişkin görüşmelerin kabinede “önemli bir endişeye” yol açtığını söyledi.

Gölge Şansölye Jeremy Hunt BBC’ye şunları söyledi: “Seçimler sırasında İşçi Partisi’nin toplamlarının tutarsız olduğu ve vergileri artırmayı planladıkları konusunda defalarca uyardık. Asıl skandal, bu vergi artışlarını baştan beri planlamalarına rağmen seçim kampanyası sırasında bunu kamuoyuna itiraf etme cesaretini gösterememeleridir.

“İşçi Partisi’nin vergi artışlarının bedelini ne yazık ki ödeyecek olanlar, ailelerine miras sağlamak için tüm hayatlarını kurtarmış insanlar olacak gibi görünüyor.”

Kaynak

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *