Breaking
18 Oct 2024, Fri

Resmi rakamlara göre Çin’deki ekonomik yavaşlama derinleşiyor – Gazete İstanbul

Resmi rakamlara göre Çin’deki ekonomik yavaşlama derinleşiyor – Gazete İstanbul


Resmi rakamlara göre Çin’deki ekonomik yavaşlama derinleşiyor – Gazete İstanbul

Bu, Çin’in resmi ekonomik büyüme ölçümünün üst üste ikinci çeyrekte %5’lik hedefin altına düşmesi, hükümetin endişelerini artıracak.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Çin bölümünün eski başkanı Eswar Prasad, BBC Information’e verdiği demeçte, “Hükümetin bu yılki büyüme hedefi şu anda ciddi bir tehlike altında görünüyor.” dedi.

“Hedefe ulaşmak için dördüncü çeyrekte teşvik kaynaklı önemli bir büyüme artışı gerekecek.”

Resmi rakamlar ayrıca Çin’de yeni ev fiyatlarının Eylül ayında neredeyse on yılın en hızlı düşüşünü gösterdiğini gösterdi; bu da emlak sektöründeki gerilemenin kötüleştiğine işaret ediyor.

Cuma günü erken saatlerde Çin merkez bankası, bankalara ve diğer finansal kuruluşlara, büyümeyi desteklemeye yardımcı olmak için kredileri artırma çağrısında bulunduğunu söyledi.

Geçtiğimiz ay Çin Halk Bankası (PBOC), faiz ve konut kredisi oranlarında büyük indirimler de dahil olmak üzere ülkenin salgından bu yana en büyük teşvik paketini duyurdu.

Planlar aynı zamanda zayıflayan borsaya yardım ve bankaları işletmelere ve bireylere daha fazla borç vermeye teşvik edecek önlemleri de içeriyordu.

O tarihten bu yana, Maliye Bakanlığı ve diğer hükümet organları ekonomik büyümeyi artırmayı amaçlayan yeni planları açıkladı.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi, emlak krizinin yanı sıra zayıf tüketici ve iş dünyası güveni de dahil olmak üzere bir dizi zorlukla karşı karşıya kaldı.

Kaynak

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *