Breaking
21 Oct 2024, Mon

Jenrick, Badenoch’u Muhafazakâr Parti’ye saygısızlık etmekle suçladı – Gazete İstanbul

Jenrick, Badenoch’u Muhafazakâr Parti’ye saygısızlık etmekle suçladı – Gazete İstanbul


Muhafazakar Parti üyeleri, milletvekillerinin yaptığı bir dizi oylamada sayının ikiye düşürülmesinin ardından şu anda çevrimiçi oylamaya katılıyor.

Oylama 31 Ekim’de sona erecek ve kazanan iki gün sonra 2 Kasım’da açıklanacak.

Jenrick, Badenoch’un İngiltere’nin AİHM üyesi olarak kalıp kalmaması da dahil olmak üzere “ülkemizin karşı karşıya olduğu büyük sorunlar” konusundaki tutumunu ortaya koyması gerektiğini söyledi.

BBC Radio 4’teki Westminster Hour’a şunları söyledi: “Ülkemizin bugün karşı karşıya olduğu büyük meseleler konusunda nerede durduğunuzu söylemeden üyelere ve halka karşı oy istemenin saygısızlık olduğunu düşünüyorum.

“Ben bugün bir plan sunuyorum. Rakibimin önerdiği şey gelecekte bir noktada bir plan vaadi ve halkın bize olan güvenini ve inancını yeniden inşa etmenin yolunun bu olduğunu düşünmüyorum.”

Bir sonraki seçimde aday olmak isteyen tüm Muhafazakarların, onların lideri olması halinde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden (AİHS) ayrılmak zorunda kalacağı konusunda ısrar etti.

Badenoch, AİHM’den ayrılmayı reddetmedi, ancak defalarca “liderlik seçimini kazanmak için basit bir söz” yerine daha büyük bir plan olması gerektiğini söyledi.

Onun görüşü, partinin “sayıları bir kenara atmak” ve “kolay cevaplar” vermek veya yerine getirilemeyecek yeni politika vaatleri veya hedefler belirlemek yerine “ilk ilkelere” dönmesi ve neyi temsil ettiği konusunda web olması gerektiği yönünde.

İkilinin, Sunak’ın halefi açıklanmadan önce Muhafazakar üyelere davasını sunmak için iki haftası daha var.

Liderlik yarışması, 1922 komite başkanı Bob Blackman’ın gözetiminde altı adayın yarışa katıldığı Temmuz ayından bu yana sürüyor.

O dönemde Blackman, kampanya sırasında rakibine saldıran herhangi bir adaya sarı kart vereceğini ve kamuya açık pansuman yapacağını söylemişti.

Kendisi, son parlamento sırasında Muhafazakar milletvekillerinin “sürekli gıybet etmesinin ve meslektaşlarına saldırmasının” “partinin genel seçimlerde neden bu kadar kötü performans gösterdiğinin” önemli bir nedeni olduğunu söyledi.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *