Breaking
21 Oct 2024, Mon

KIERAN GILL, huysuzdan güçlüye kadar Nicolas Jackson’ın Enzo Maresca’nın genç Chelsea takımının vücut bulmuş hali olduğunu yazıyor – Gazete İstanbul

KIERAN GILL, huysuzdan güçlüye kadar Nicolas Jackson’ın Enzo Maresca’nın genç Chelsea takımının vücut bulmuş hali olduğunu yazıyor – Gazete İstanbul


Chelsea’nin rekabet edebilecek potansiyeli var, bu çok açık.

Ancak Premier Lig’in en genç takımıyla birlikte, erkek çocukların da erkek çocuk olacağı ve bunu erkeklerle karıştırmaya çalışırken zaman zaman gençlik saflığının kendini gösterebileceği bir alan ortaya çıkmalı.

Bu özelliklerin vücut bulmuş hali olan Nicolas Jackson’ın ötesine bakmak zor; 23 yaşındaki golcüleri, Anfield’a attığı golle iyiyi, bu kıyılara geldiğinden beri 13. kartını göstermedeki olgunlaşmamışlığıyla da kötüyü sergiliyor.

Bu ihtarlardan yalnızca biri faul nedeniyleydi, diğer kirli düzinesi ise düpedüz aptallık nedeniyle gösterildi. Hakemlere kaldırılan hayali kartlar, şikayetler, itişler, durdurulan serbest vuruşlar ve Enzo Fernandez’in Crystal Palace’taki başarısını kutlamak için yedek kulübesinden koştuğu zamanlar vardı.

13’üncü Pazar günkü maç, Mohamed Salah’ın Liverpool’un penaltısını almaya hazırlanırken, akıl oyunlarına girmeye çalışıp başarısız olduğu için hiçbir işe yaramadı.

Enzo Maresca'nın bazı yetenekli oyuncuları var ama Chelsea'nin hala geliştirmesi gereken şeyler var

Nicolas Jackson, Chelsea takımında yetenek ve saflığın birleşimini temsil ediyor


Hakem John Brooks, Anfield taraftarının baskısını sırt çantası gibi taşırken, Levi Colwill’in Curtis Jones’a penaltı vuruşunu kabul etmesi, Chelsea’nin saflığa fazla duyarlı olduğu fikrini daha da güçlendirdi.

Ancak Jackson daha sonra Chelsea’nin neler yapabileceğini, Premier Lig’de korkmaya değer bir güç olma potansiyeline sahip olduklarını göstermeye devam etti.

Forvet muhteşem bir eşitlik golü attı ve Cobham antrenman kompleksinde bire bir durumlarda yaptığı çalışmaları sergilemeden önce kendini sahada tuttu. Chelsea’dekiler Jackson’a inanıyor. Bu yüzden ona Cole Palmer’la aynı anda 2033’e kadar sözleşme uzatması verdiler.

Önceki menajeri Mauricio Pochettino, onu antrenman sahasında turlar koşturarak bu dikkatsiz uyarıları ortadan kaldırmaya çalıştı. Arjantinli futbolcunun diğer fikirlerinden biri de, takımına “aptalca” olarak tanımladığı bir dizi klibi gösterdiği bir video müdahalesi düzenlemekti. Jackson’ın davranışlarını yumuşattı ama tamamen değil.

Jon Obi Mikel’in Stamford Bridge’de bir pankartı var. Matthew Harding Stand’da ‘Mikel’i Almak’ yazıyor ve bunu yaz aylarında Jackson’ı eleştirirken Victor Osimhen’in Chelsea’ye katılmasını sağlamaya çalışırken yaptığını kesinlikle söyleyebilirsiniz.

Jackson, Anfield’da attığı gol gibi goller atmaya devam ederse, Mikel’in podcast eleştirileri de dahil olmak üzere geri kalanın arka plandaki gürültüden ibaret kalacağını umacak.

Sonuçta Diego Costa’nın vuruş yeteneğine karşı duran muzip bir yanı vardı ve Jackson’ı izlemek kesinlikle eğlenceli çünkü onun iyi ya da kötü bundan sonra ne yapacağını asla bilemezsiniz.

Chelsea’nin hiyerarşisi, bu kadar çok genci switch etme stratejilerinin eninde sonunda iyi olacağına olan inancını koruyacak; hatta bir kaynak, Pazar günkü yenilgiden sonra Arne Slot’un, yaz aylarında kendi kulüplerini devraldıklarında Enzo Maresca’nınkinden daha gelişmiş bir takımı nasıl devraldığını vurguladı.

Jackson kale önünde bir tehdit olsa da gereksiz sarı kartlar da alıyor

Jackson kale önünde bir tehdit olsa da gereksiz sarı kartlar da alıyor

Jackson, diğer konuşma konularını değerlendirmeye devam ederse daha az önemli olacağını umacak

Jackson, diğer konuşma konularını değerlendirmeye devam ederse daha az önemli olacağını umacak

Chelsea ilerici bir yolda gibi görünüyor ama hatalar yapılacak

Chelsea ilerici bir yolda gibi görünüyor ama hatalar yapılacak

Eş sahibi Behdad Eghbali, eş sportif direktörler Paul Winstanley ve Laurence Stewart ile birlikte Anfield’daydı ve kötü bir performansa tanık olmadılar. Yüzde 88,1’lik pas tamamlama oranı, bir deplasman takımının şimdiye kadar kaydettiği en yüksek pas oranıydı. Liverpool’u 2021’den bu yana kendi sahalarında en az gol atma girişimiyle sınırladılar.

Ancak sezonun açılış gününde Manchester Metropolis’nin Stamford Bridge’i ziyaretinde olduğu gibi, çabalarına karşılık gösterecek hiçbir şeyin kalmaması Maresca’yı yine de rahatsız etti.

Maresca geçen hafta Metropolis’e karşı aldıkları yenilginin şu ana kadarki en iyi performansları olduğunu belirtmişti. Ayrıca Chelsea’nin henüz Premier Lig şampiyonluğu için yarışmaya hazır olmadığını ve Liverpool’a doğrudan rakip olarak adlandırılmadan önce daha kat edecekleri çok yol olduğunu söyledi.

Bu sürecin bir kısmı oyuncularının büyümesini içeriyor; Blues yönetim kurulu Leeds United’ın 1999-2000’de Premier Lig’in en genç takımı rekorunu kırmaya hazır bir grubu bir araya getirdi.

Chelsea’nin Anfield’daki ortalama yaşı 23 yıl 188 gündü. Liverpool’un 27 yıl 2 gün geçirdiği sezonda deneyimli Salah, konuk takım için sürekli bir baş belası oldu.

Maviler, korkutucu bir atmosferle karşılaşacaklarını bilerek Anfield’a çıktı.

Antrenman sırasında yüksek sesli hoparlörler üzerinden You may By no means Stroll Alone oyununu oynayan Arsenal’li Mikel Arteta kadar ileri gidemedi, ancak Maresca takım toplantılarında oyuncularının bu iklimle nasıl baş etmesi gerektiğini vurguladı.

Esasen bunu yaptılar ve Jones’un Chelsea’nin arka hattını geçip galibiyeti alması için serbest bir koşu yapmasına izin verildiği için Liverpool’u bir savunma hatasıyla geri alınana kadar sınırladılar.

Curtis Jones'un Liverpool adına attığı golle Chelsea'nin arka taraftaki zayıflığı ortaya çıktı

Curtis Jones’un Liverpool adına attığı golle Chelsea’nin arka taraftaki zayıflığı ortaya çıktı

Bu sezon beş sarı kart gören ilk Premier Lig oyuncuları olan Marc Cucurella ve Wesley Fofana’nın cezalı olması da buna yardımcı olmadı.

Chelsea, sahiplerinin 2017’den bu yana ilk kez İngiltere şampiyonu olmalarına yol açacağını umduğu ilerici bir yolda gibi görünüyor. Bu arada, Jackson ve diğerlerinin hatalar yapacağı da kabul edilmeli. genç yeteneklerinden.

Maresca, bir sonraki uluslararası aradan önce Premier Lig’de Newcastle, Arsenal ve Manchester United’a karşı oynanacak maçlarla birlikte bu yenilgiden sonra saflığın minimumda tutulmasını ummaktan başka bir şey yapamıyor.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *